Türkiye'nin ilk pet pastanesine hoş geldiniz.

Patella Çıkığı İçin Alternatif Öneriler

Patella çıkığı, köpeklerde oldukça yaygın görülen bir ortopedik problem olarak karşımıza çıkar. Patella, köpeğin diz kapağının normal pozisyonundan çıkarak yanlış bir konuma yerleşmesi sonucu meydana gelir. Bu durumda köpek, zorlanarak yürüyebilir veya bacaklarını doğru bir şekilde kullanamaz.

Patella çıkığı olan köpeklerde, patellanın yerleştiği oyuğun çok sığ olması veya patellanın üzerinde hareket eden tendonların zayıf olması gibi nedenler söz konusu olabilir. Bu problemin belirtileri arasında topallama, bacağı kasıklarına doğru çekme, bacakların normal pozisyondan farklı bir şekilde hareket etmesi ve sık sık diz çökmesi sayılabilir.

Özellikle küçük ırklar arasında daha yaygın olarak görülür ve genetik bir faktör de söz konusu olabilir. Köpeklerde bu problemin tedavisi için çeşitli yöntemler kullanılabilir. Bu yöntemler arasında ilaç tedavisi, fizik tedavi, cerrahi tedavi veya bir kombinasyonu yer alabilir.

Patella Çıkığı Olan Köpekler İçin Alternatif Önlemler

Patella çıkığı olan köpekler için alternatif önleyici önlemler almak da mümkündür. Bu önlemler arasında, köpeğinizi düzenli olarak egzersiz yaptırmak, düzenli veteriner kontrolleri yaptırmak, uygun bir diyet planı hazırlamak ve aşırı kilo alımından kaçınmak sayılabilir.

Bu hastalık için diyet, düzenli veteriner kontrolü gibi önlemlerin yanı sıra, alternatif beslenme yöntemleri de deneyebilirsiniz. Özellikle ilikli kemik suyu ve kefir gibi ürünleri verebilirsiniz. Fakat bunları verirken mutlaka veteriner hekiminize danışmalısınız.

Patella Çıkığı İçin Alternatif Beslenme Şekilleri

Bu hastalık başınıza gelmeden önlem almak isteyen ya da patella çıkığı olan patili dostlarımız için Pati Chef’in jelibon ürünü patili dostunuz için hem lezzetli hem de faydalı bir alternatif ürün olacaktır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini düzenler. Hem köpek hem de kedi dostlarımız için kefir ve ilikli kemik suyundan oluşan Jelibonlarımızdan günde 1 adet olmak üzere afiyetle yedirebilirsiniz. Hem çok sevecekler hem de sağlıkları için fazlasıyla fayda sağlayacaktır. (Jelibonun içeriğine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.) Faydadan söz ederken bu leziz ürünün faydaları da saymakla bitmez!  Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak hastalıklara karşı savunma sistemlerini güçlendirir. Kolajen içeren jelibonlarımız, hücrelerin yenilenmesini sağlar, kas ve kemik sistemini güçlendirir, hücreleri yaşlanmaya karşı korur ayrıca en güzel özelliği de bağırsaklar için faydalı probiyotikleri içermesidir.

Patella Çıkığı Olan Patili Dostlarımız İçin Alternatif Bir Ürün Jelibonlar

Sonuç olarak, patella çıkığı köpeklerde oldukça yaygın bir problemdir ve tedavi edilmediği takdirde köpeğin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle, köpeğinizde patella çıkığına benzer belirtiler fark ederseniz, hemen bir veteriner hekime danışmanızı öneririz.

Gelişmelerden haberdar olmak için bizi instagram adresimizden takip edin.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x