Türkiye'nin ilk pet pastanesine hoş geldiniz.

İştahsız Köpeklere Nasıl Mama Yedirilir? 

İştahsız köpeklere nasıl mama yedirilir? Günümüz patili dostlarımızın aileleri en çok bu konuyu araştırıyorlar. Köpeklerin sağlıklı, mutlu ve konforlu bir yaşam sürdürebilmeleri için, besleyici ve lezzetli köpek mamaları ile beslenmeleri gerekmektedir. Bu mamalar köpeklerin ırkına, gelişim dönemine ve genel sağlık durumuna uygun olarak seçilmeli ve içerdikleri değerli bileşenlerle köpeklerin hücresel besin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmalıdır. Bu nedenle köpek sahipleri, köpeklerinin beslenmesinde herhangi bir sorun olması durumunda endişe duyabilirler. Örneğin, köpeklerin az yemek yemeleri, hastalık belirtisi olabileceği gibi mamaların lezzetinin yetersiz olmasından da kaynaklanabilir.

Mamaların lezzeti, köpeklerin günlük besin ihtiyaçlarının ideal şekilde karşılanabilmesi için önemlidir. Köpekler, mamalarının lezzetinin yanı sıra besin değeri açısından da değerlendirirler. Köpeklerin beslenme alışkanlıkları ve iştahı, mamaların lezzet beklentilerini karşılamadığında etkilenebilir. Bu nedenle, köpek mamalarının lezzeti, köpeklerin tat ve koku duyuları ile ilişkili beklentilerini karşılamalıdır. Köpeklerin tat alma duyuları insanlara göre daha azdır ancak koku alma duyuları çok daha gelişmiştir. Bu nedenle, köpek mamalarının lezzetli olabilmesi için tat ve koku duyularına eşit derecede hitap etmesi önemlidir.

Eğer köpeklerde sürekli bir iştahsızlık durumu varsa ve altında sindirim problemleri, diş sorunları, gıda intoleransı ve stres gibi nedenler yatmıyorsa, köpeklerin yemek yemelerini teşvik etmek için farklı yöntemler denenebilir.

Bunun için, veteriner hekimlerle de danışılarak, köpeklerin yeme isteğini uyandırmak için mamalarına az miktarda ilikli kemik suyu ya da haşlanmış dana eti eklenebilir. Köpeklerin bu sıvı gıdaları sevdikleri bilindiğinden, ılıtılmış ve mamalarıyla karıştırılmış şekilde sunmak, köpeklerin hem tat hem de koku beklentilerini karşılamalarına yardımcı olacaktır. Bu yöntemle, köpeklerin günlük mama ihtiyaçlarını tamamlamaları kolaylaşacaktır.

En Sevdiği Ödül Ödül Mamasını Günlük Mamasına karıştırın

İlikli kemik suyu ve haşlanmış et tam da istediğiniz etkiyi vermediyse ve hala mama yeme konusunda direnç gösteriyorsa mamasına ödül kurabiyeleri karıştırmayı deneyin. En sevdiği ödül kurabiyeleriden kokusunu alacağı sekilde mamasının arasına gizleyerek mamalarını daha çekici hale getirebilirsiniz. 

Pati Chef Ödül Mamaları

Normal Yeme Düzenine Alışana Kadar Mama Yemeyi Oyunlaştırın 

Diğer bir yöntem ise ödül kurabiyesi karşılığında günlük mamasını yedirebilirsiniz. Fakat bunu oyunlaştırarak yapmak en kolay yöntem olacaktır. Çok basit bir güdüleme oyunu oynayabilirizsiniz. Bir parça mama bir parça kurabiye şeklinde ilerleyebilirsiniz. Daha sonra daha fazla mama ve bir kurabiye ve daha sonraki tekrarlarda tüm mamasını bitirdikten sonra kurabiye vereceğinizi öğretebilirsiniz. 

Buna alıştıktan sonra, “önce mama sonra kurabiye” cümlesiyle komut verebilir ve mamasından sonra da en sevdiği kurabiyesini ödül olarak vererek mamaya teşvik edebilirsiniz. Ödül maması seçiminizde de mutlaka en kaliteli ödül mamaları ile bu alıştırmaları yapmanız çok daha hızlı sonuç verecektir. Katkısız, koruyucusuz ve doğal ürünler tercih edebilirsiniz. Pati Chef’in enfes kurabiye çeşitleri için tıklayınız. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x