Türkiye'nin ilk pet pastanesine hoş geldiniz.

Sıcak Havalarda Kedi ve Köpek Bakımı!

Sıcak havalarda kedi ve köpekler için önleminizi alın! Bizim için bile bu sıcaklar tehlikeliyken patili dostlarımız için daha da tehlikeli bir hal alabiliyor. Yaz mevsimi harika bir zaman, doğayı doyasıya yaşamak için mükemmel bir fırsat sunar. Eğer bir evcil hayvan sahibiyseniz, patili arkadaşınızı da yanınıza alıp açık havada keyifli zaman geçirmek her zaman eğlencelidir! Köpeğinizin yaz aylarında sağlığını korumak, onun iyi olması açısından önemlidir. Köpeğinizin yaz aylarında hava koşullarından, zararlı böceklerden ve sıcak kaldırımlardan nasıl korunacağını öğrenin.

HAVA KOŞULLARI

Sıcak hava köpeğiniz için yüksek riskler oluşturabilir. Köpekler için yaz aylarının en yaygın riskleri aşırı ısınma, güneş yanığı, susuz kalma ve sıcak çarpmasıdır. Bu rahatsızlıkların her biri, evcil hayvanınıza bol miktarda gölge ve su sağlayarak önlenebilir. Yaz aylarında köpeğinizin su tüketiminde artış fark edebilirsiniz, bu nedenle daima temiz suya erişim sağladığından emin olun.

Köpekler de güneş yanığı geçirebilir! Köpeğiniz güneşlenmeyi seviyorsa, burun, kulaklar ve karın gibi açıkta kalan bölgelere güneş kremi uygulayarak güneş yanığı ve deri kanseri riskini azaltın. Evcil hayvanlar için özel olarak formüle edilmiş güneş kremleri kullanın, çünkü insan güneş kremlerindeki bazı içerikler hayvanlar için zararlı olabilir.Köpeğinizde sıcak hava kaynaklı hastalık belirtilerini bilin. Susuz kalma belirtileri arasında aşırı salya akışı ve kuru diş etleri bulunur. Aşırı ısınmanın diğer belirtileri arasında yüksek ateş, hızlı ve ağır solunum, salya akışı, kusma, ishal ve dengesiz bacaklar sayılabilir.

Eğer evcil hayvanınızda bu tür belirtiler görüyorsanız, onu serin bir yere götürün (soğuk suya sokmayın), biraz su verin, nemli bir havluyla örtün ve en kısa sürede bir veteriner hekime başvurun.

ZARARLI BÖCEKLER

Sıcak havalarda oldukça farklı böcek çeşitleri çıkabiliyor. Bu yaz dışarıda dostunuzla gezinirken, zararlı böceklerin de olduğunu unutmayın. Pireler, kene ve sivrisinekler yaz aylarında oldukça yaygındır. Köpeğinizin aşılarını, kalp kurtu tedavilerini düzenli olarak yaptırmak ve pire ve kene önleyici ilaçlar kullanmak, onları risk altına sokan hastalıklardan koruyabilir.

Evcil hayvanınızın sağlığı ve bakımı için her zaman veterinerinizle görüşün ve onun için en iyi uygulamaları ve sağlık planlarını öğrenin.

SICAK KALDIRIMLAR

Bu sıcak havalarda evcil hayvanınızla yürüyüş yaparken dikkatli olun. Kaldırım ve asfalt yaz güneşinde ısınabilir ve köpeğinizin patilerine ve vücut sıcaklığına zarar verebilir.

Köpeğinizi yazın yürütürken, anormal davranışlara dikkat edin. Eğer köpeğiniz kaldırımdan kaçınıyor veya rahatsızlık belirtileri gösteriyorsa, elinizin tersini yedi saniye boyunca betona koyarak yüzeyi kontrol edin. Eğer eliniz için çok sıcaksa, köpeğiniz için de çok sıcak demektir.

Köpeğinizin patilerini pati balmumu ve köpek ayakkabıları kullanarak koruyun. Köpek ayakkabıları kauçuk tabanlara sahiptir ve evcil hayvanınızın kişiliğine uygun birçok sevimli stili bulunur, ancak en önemlisi, patilerini acı verici yanıklardan korur.

Pati Chef Türkiye’nin İlk Pet Pastanesi

Pati Chef Türkiye’nin İlk Pet Pastanesi olarak patili dostlarımız için en sağlıklı ürünleri üreterek onların yaşamı boyunca en lezzetli ve en sağlıklı ürünleri tüketmeleri için var gücüyle çalışıyor. Hem onları şımartmak için hem de lezzetli ürünler denetmek isterseniz, ev yapımı ödül maması, kedi ve köpek dondurma çeşitleri, patili dostlarımıza özel donut çeşitleri ve daha niceleri için Pati Chef’e bekleriz. 

 

Kedi ve Köpek Dondurma Çeşitleri Pati Chef'te!
Kedi ve Köpek Dondurma Çeşitleri Pati Chef’te!

Pati Chef kurulduğu günden bu yana enfes lezzetleri patili dostlarımıza ulaştırmak için çok çalışıyor, siz de arkadaşlarınıza önerirseniz daha çok patili dostumuza ulaşabilir ve büyümeye devam eden kalabalık bir aile olabiliriz. Ailemize katılmak isterseniz bizi ziyaret edin 🙂 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x